› Sicilské delikatesy › Marmelády a sladké krémy
Stránka 1 z 1 - 9 položek celkem
Červený pomeranč se konzumuje v celém Středomoří, ale všude je známý pro svou přirozenou sladkost a typickou jasně červenou barvu. Marmeláda se skvěle hodí k čerstvému chlebu, sušenkám a sucharům, abyste si ji mohli vychutnat v plné kráse a také jí naplnit koláč.
Vyrábí se pouze ze sicilského a přísně sezónního ovoce, má vysoký obsah ovoce a neobsahuje pektiny.
Mandarinková marmeláda s intenzivní, sladce aromatickou chutí a dlouhou dochutí je ideální k ranní snídani nebo svačině. Skvěle se hodí na suchary, crostini nebo toasty nebo jako náplň do koláčů a dortů.
Vyrábí se výhradně ze sicilského ovoce, sbíraného v sezóně, má vysoký obsah ovoce a neobsahuje pektiny.
Tahle marmeláda je součastí sicilské tradice kde se skvělá chuť tohoto typicky středozemního ovoce opuncie michá s neodolatelnou vůní skořice. Skvělá marmeláda pro vaše snídaně nebo k přípravě domacích sladkostí.
Výborný jemný džem ze šťavnatých sicilských bílých fíků. Bílé fíky jsou známé pro svoji lehkou stravitelnost a schopnost podporovat trávení. Doporučujeme na palačinkách a na dortech crostata.
Věděli jste, že borůvky jsou velmi prospěšné pro kapiláry, zejména pro ty v sítnici? Jedná se totiž o ovoce velmi bohaté na vitaminy A a C a různé kyseliny a cukry, které jsou velmi užitečné. Vychutnejte si je na chlebu nebo s krutony, tato marmeláda vás ohromí svou dobrotou.
Vyrábí se pouze ze sicilského ovoce a striktně sklízeného v sezóně, mají vysoký obsah ovoce a neobsahují pektin.
Mandlová pasta je typickým sicilským produktem zařazeným na seznam tradičních italských potravinářských produktů (P.A.T.). Tato chutná krémová pasta bude užitečná při přípravě různých druhů sladkostí, je skvělá pro plnění dortů a různých cukroví, které tak vydají jedinečnou a nezaměnitelnou vůni.
Pistáciový krém, který je vyrobený z nejlepších sicilských pistácií je božsky chutný, slaďoučký a navíc velmi zdravý. Vaše děti ho budou milovat a vy jim ho budete tajně ujídat.