Prosecco Ca' del Bacio DOC
Popis
Prosecco Ca' del Bacio
Odrůda: Glera
Typ: jiskřivě bílé
Objem alkoholu: 11%
Země původu: Itálie
Vinařská oblast: Veneto - Valdobbiadene
Charakteristické znaky: jemné, harmonické s ovocnými tóny
Gastronomie: výborné jako aperitiv, s rybími pokrmy
Doporučená teplota k podávání: 7 - 8 °C
Alergeny: obsahuje siřičitany
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Historie Prosecca je velmi starodávná a je nedílnou součástí Itálie jako takové.
Všechno začalo v kopcovité krajině, která se zvedá z Pádské nížiny na předhůří Bellunských Alp. Tam, v těch místech mezi Conegliano a Valdobbiadene v nadmořské výšce 50 až 500 metrů, na jižních svazích s dlouhým slunečním svitem a bohatou půdou, v jedinečném a neopakovatelném mikroklimatu (mezinárodně uznávaném) se pěstuje réva, jmenuje se Glera.
Příroda nám poskytla toto unikátní území, historie nás naučila jedinečné výrobě, my dodržujeme tradiční postupy a nenecháváme nic náhodě. Důsledně, s vášní věnujeme mnoho práce a respektujeme přísná pravidla, přesně tak jak nám je předali naši předci. Od kultivace po slizeň, od lisování po fermentaci, vše přísně prováděné metodou Martinotti-Charmat.
Díky dodržování všech těchto pravidel získáváme jedinečné a autentické Prosecco Ca ´ del Bacio. Víno, díky kterému můžeme být hrdí na naší práci. Prosecco sladké a vytrvalé struktury, která je na patře svěží, mladistvá a velmi příjemná. Je jako polibek.